søndag 10. august 2008

Diskusjon om Løvekvinnen

Nå er tida ute og alle som brenner etter å diskutere Løvekvinnen kan sette i gang. I mellomtida trekker vi ny bok.

3 kommentarer:

amylin sa...

Jeg synes Erik Fosnes Hansen skildrer et ganske ensomt og isolert liv, men samtidig gjør han det slik at jeg får medfølelse og ikke synes det er klaging. Samtidig klarer han å skildre faren på en slik måte at det forferdelige han egentlig gjør, virker forståelig utfra hans ståpunkt og tiden han lever i. Jeg synes dette var en ganske sterk bok, og likte den veldig godt. Synes Fosnes Hansen er en ordentlig bra forfatter. Han klarer alltid å få meg engasjert i personene han skriver om.

Anonym sa...

Denne forfatteren likte jeg. Kommer nok til å lese flere bøker av Erik Fosnes Hansen. Utrolig flott bok dette. Det var nesten som du gikk rundt på togstasjonen der av og til :)Jeg synes dette var en forfatter som virkelig klarte å skildre alle følelsene på en fabelaktig måte.Du ble litt trist, lei, glad og munter alt etter. En veldig virkelig Eva leste jeg om. Slutten har jeg dessverre ikke helt fått roen på. Tror ikke dette var den slutten jeg hadde ventet meg.
Gleder meg til neste bok..

Anonym sa...

Jeg holdt nesten på å glemme å skrive om denne boken. Denne var et av mine tre forslag som ble sendt inn da vi skulle velge ut bøker. Mulig jeg derfor hadde litt for store forventninger til boken. Jeg ventet liksom det skulle være litt mer handling, samtidig som jeg ikke helt vet hva jeg forventet heller. Jeg måtte rett og slett la det synke ned litt.
Men egentlig fortalte den mer enn nok. Den fortalte om hvordan det var å leve opp når en er født annerledes i forhold til resten av omverdenen, i en tid hvor folk som så annerledes ut ble sett på som er raritet med underholdningsverdi. Den fortalte om isolasjon, ensomhet og savn, og om et litt spesielt vennskap med "gnisten". Og den fortalte om et ønske om å bli akeptert som den en er, bli sett av omgivelsene på en mer positiv måte, rett og slett bli sett på som en venn. Men det ble ikke så lett for Eva når hun ikke ser ut som de andre rundt seg. En litt sår bok om en spesiell oppvekst.

Samtidig var det en lettlest bok som det var vanskelig å legge fra seg. Men jeg likte ikke slutten av boken, og lurer på hvorfor den i all verden måtte avsluttes på denne måten. Det gjorde boken ekstra trist.